nuffnang

yang baik semuanya datang daripada ALLAH

tak semua pe yang kita mahukan kita akan dapat jadi berusahalah untuk mendapatkan pe yang kita inginkan dan kemudian barulah berserah kepadaNYA...^^
hari-hari ingat ALLAH,
INSYAALLAH...
Segala pe yang dilakukan akan diberkati...^^,

Wednesday, 28 November 2012

lawatan dan trip...

Assalamualaikum...^^, hai.. chat ke??? huhu kebelakangan ini kan banyak betol aktiviti aku... dgn TEST, QUIZ & PRESENTATION yng berlambak terpaksa diharungi jugak benda-benda semua tu kan KAWAN-KAWAN huhuhu dalam sibuk tu sempat jugak kita orang pergi LAWATAN & TRIP... 

LAWATAN pertama adalah di....



kilang AJINOMOTO.... huhuhu banyak ilmu pengetahuan yang baru aku dapat tentang AJINOMOTO nie... salah satunya kan... korang selalu dengar yang AJINOMOTO nie kalau guna banyak-banyak nanti rambut GUGURKAN???? tapi dorang membuktikan yang tiada kaitan langsung kalau RAMBUT GUGUR dengan pengambilan AJINOMOTO dalam makanan... so jangan takut nak gunakan AJINOMOTO....huhuhu

itu lawatan kat kilang... selang beberapa hari pulak aku pergi TRIP ke....




keindahan tempat nie YA ALLAH... cantik!

welcome to KEDAH...wee~~

kat RNR mkn2 & solat jap.....huhu

last day lorh....

library AIU cantik macam MASJID DESIGNnya...^^,

interframe sikit! hehehe

di pagi hari sebelum balik...huhu



trip ke AIU, alor setar KEDAH nie seramai 60 orang kalau tak silap aku la yang pergi sana, 2 buah bas dan seorang pensyarah serta abang admin FOB...huhu macam-macam aktiviti yang dijalankan kat sana... kita orang sampai je terus daftar untuk GAMES okey! perghhh masa itu rasa dah lemau gile tapi bile dah start GAMES itu macam best pulak! hahahhaha lepas main games DINNER dan balik HOSTEL! 

dah nama pun HOSTEL... aku duk fikir la jap lagi nak mandi nak kena TUNGGU GILIRAN la pulak kan tapi bila dah dapat HOSTEL perghhhh macam tak caya siot!

nie BILIK saya dengan SHIRA...huhu

bilik hostel da banyak la kan.,...huhu setiap bilik ada 3 orang dan ADA BILIK AIR okey! huhu HEAVEN sih....huhu okey la untuk keesokkan harinya ada FORUM antara AIU & UNISEL... semuanya berjalan dgn lancar...ALHAMDULILLAH...^^, sebelum balik kita orang singgah dulu kat sini....

xtau nak beli pe bila ada kat sini...huhuhu


okey la nie gambar-gambar sepanjang trip tu....











PEACE YO! :p


 daa WASSALAM...^^,










Sunday, 25 November 2012

SAVE GAZA


Assalammualaikum... mata aku tak boleh nak lelap jadinya ada la idea datang mencurah sikit-sikit huhu okeylah sekarang nie kita sering dengar CERITA SELAMATKAN GAZA.... memang susah kita nak TOLONG dia orang kat sana tapi sekurang-kurangnya dengan DOA kita dan sedikit SUMBANGAN yang kita sumbangkan akan dapat membantu mereka disana... sanggupkah korang nak tengok lagi anak-anak kecil yang tidak mengerti apa-apa dan hanya mampu hidup didunia ini hanya SEKETIKA... tapi itu semua takdir ALLAH kan... jadi marilah KITA BERDOA agar mereka disana tidak dijadikan MANGSA KEKEJAMAN lagi... yang aku dapat tahu SEPASUKAN SUKARELAWAN akan dihantar untuk pergi ke sana seramai 30 orang kalau tak silap aku... jadi kita doakan dia orang SELAMAT PERGI & kembali ke MALAYSIA semula dengan selamatnya... IN SHA ALLAH...

BOIKOT barang ISRAEL PLEASE!!!

sanggupkah korang MELIHAT gambar seperti ini lagi???

berilah mereka KEBEBASAN...

berilah mereka tangisan kegembiraan kembali bukan tangisan penderitaan


sedangkan orang yang bukan ISLAM juga menyokong inikan pula kita yang SAUDARA sesama ISLAM...


secanggih manapun SENJATA mereka namun DOA kita adalah SENJATA utama sebenarnya...


kita dah berusaha membantu mereka dengan memberi SUMBANGAN yang tak seberapa jadi kita BERTAWAKAL dengan doa agar mereka dilindungi dan semuanya akan berakhir dengan segera...IN SHA ALLAH...^^, WASSALAM...

jodoh pertemuan di tentukan TUHAN....

Assalammualaikum... hai heart chart...^^, hari nie 25/11/12 sok pulak 26/11/12 bersamaan hari isnin....huhuhu (pe yang sedang minah nie cuba sampaikan sebenarnya???? =.='' ) tak adalah sebenarnya tadi aku gatai tangan duk search dan terbaca kisah blogger sorang nie... dia baru umur 19 tahun... yea2 19 TAHUN dia BERTUNANG tapi masa dia kahwin umur dia dah 20 tahun kot...hehehe dia cerita macam mana dia kena berkahwin dengan suaminya nie aku share kan sweeettt video dia...^^,




sweet kan bila dah tengok video nie??? ^^, (berangan jap...hehehhe ) so jangan takut dengan apa yang kita ada sekarang sebab JODOH , PERTEMUAN ditentukan TUHAN... kita perlu berusaha untuk mendapatkan apa yang kita inginkan bukan BERTAWAKAL sahaja... walau macam manapun kita SAYANG seseorang itu tapi andai kata dia bukan TERCIPTA untuk kita maka dia bukan untuk kita... KUN FA YA KUN... dan tak semestinya ikut pilihan keluarga TAK BAHAGIA ! macam PARENTS aku pun atas pilihan keluarga ALHAMDULILLAH berkat restu dan QADA' & QADAR, sehingga sekarang berkekalan...ALHAMDULILLAH... dan aku pun berharap... eh tak mau BERHARAP nanti sakit...huhu aku berdoa agar akan ada seseorang yang akan menerimaku untuk dijadikan isteri hingga ke SYURGA... hari-hari ingat ALLAH....IN SHA ALLAH...^^,

kalau korang nak tahu kisah sape yang aku cerita kat atas nie nah g kat link nie 
selamat membaca hehehehe daaa WASSALAM...

Saturday, 24 November 2012

oh result!


Assalammualaikum....^^, hye... result FMTS dah kuar la.... jom tengok sape yang kena....hahhahaa :P
seramai 46 orang yang telah terpilih... tapi sedih jugak ada yang tak dapat JOIN sebab da yang DAH LI ( LATIHAN INDUSTRI @ PRAKTIKAL) jangan sedih2 yea korang... kita orang akan lagi sedih kalau korang sedih...(T____T) okey la to new family FMTS WELCOME TO THE CLUB....hehehe sharing is caring... nie kat bawah nie antara orang2 yang akan kami rindui...








nie je gambar yang aku da kalau da gambar dia orang semua dah aku upload...huhuhu...^^, selamat menjalaskan TUGAS kawan-kawan...^^, daaa WASSALAM...






Thursday, 22 November 2012

hanya 5 MINIT SAHAJA, SYURGA MENANTIMU WAHAI ORANG-ORANG MUSLIM...

ASSALAMMUALAIKUM...^^, jom share ilmu kawan-kawan...SHARING IS CARING...

Khasiat Ayat Kursi :

☑ Baca pada saat keluar rumah,

70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.

☑ Baca saat masuk rumah,
Kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu.

☑ Baca setelah berwudhu,
Derajatmu akan dinaikkan 70 tingkat.

☑ Baca pada saat tidur,
Malaikat akan menjagamu sepanjang malam.

☑ Baca setelah sholat,
Maka jarak antara kamu dan surga hanyalah kematian.

Sampaikanlah kepada orang lain,
maka ini akan menjadi Shadaqah Jariyah pada setiap orang yang Anda kirimkan pesan ini. Dan apabila kemudian dia mengamalkannya, maka kamu juga akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat...

☑ Kenapa kita tidur kalau Allah memanggil?
Tapi sanggup tahan mengantuk saat menonton film selama 3 jam?

☑ Kenapa kita bosan saat baca Al-Qur'an?
Melainkan kita lebih rela membaca timeline twitter, wall facebook, novel atau buku lain?

☑ Kenapa kita senang sekali mengabaikan pesan dari Allah?
Tapi kita sanggup memforward pesan yang aneh-aneh?

☑ Kenapa masjid semakin kecil?
Tapi bar dan club, semakin besar?

☑ Kenapa kita lebih sangat senang menyembah artis?
Tapi sangat susah untuk menemui Allah?

Pikirkan itu

☑ Apakah Anda akan memforward pesan ini?

☑ Apakah Anda akan mengabaikan pesan ini karena takut ditertawakan orang lain?

Allah Berkata: "Jika kamu menyangkal Aku di depan teman-temanmu. Aku akan menyangkal kamu pada saat hari penghakiman."

Ada 2 pilihan untuk Anda:

1. Biarkan di dalam BBM, catatan atau pikiran Anda tanpa bermanfaat untuk orang lain.

2. Anda sebarkan pada semua kenalan anda.
Rasulullah SAW bersabda,

"Barangsiapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkan, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.

SUBHANALLAH...

*Bayangkan kalau suatu hari nanti ALLAH SWT tarik balik nikmat yg telah dikurniakan kpd kita, tiba2 ja kita kehilangan tangan , kaki dan anggota2 yg lain*

*Pahala free takkan nk lepas ja , sedangkan kita asyik buat dosa ja , biar la buat pahala pulak* COPY and PASTE ja , tak susah mana pun... WASSALAM...

Sunday, 18 November 2012

MEMINANG & BERTUNANG

Salam...^^, ALHAMDULILLAH... itulah yang dapat diungkapkan apabila selesainya MAJLIS meminang & bertunang abgngah aku... aip, aip, aip... bkn abg aku yea tapi abg sepupu aku...huhu tahun nie je dua orang yang telah melangsungkan pertunangannya... kwn aku dan abgngah aku... mula-mula tu mcm tak caya pun ada tapi dah jadi baru percaya...huhuhu rasa mcm dalam mimpi je....hihihi (pe yg aku merepek nie kan! hahhaha) okey back to our topic...

Majlis meminang dan betunang berjalan dgn lancar... dannn... kalau dah kata bertunang tu mestila ada hantaran kan???? dannnn aku kena bawakkkkk... buah-buahan...ku pikirkan ringan tapi....hanya TUHAN je yg tahu pe yg aku rasa masa bwk tu... huhu tp nasib baik la... ayah aku pun tolong angkat benda tu kalau tak...adoiii tak tau la pe nak jadi dgn cheq....hehehehe THANX ABAH...^^,

okeyla tak mau celoteh panjang lagi nie sekitar majlis berlangsung tapi nie jela GAMBAR yang ada sebab ada masalah TEKNIKAL sikit...huhuhu anyway THANX to da kak balkis....^^,

hantaran kedua-dua belah pihak....^^,

hanya yg COMEL je boleh bawak dulang! hehehhe


adat kita je nie....^^,

detik-detik...hihihi

inilah orang yang berjaya MENCURI hati abgngah saya...^^,

rombongan kami...^^,




nie la kak balkis...^^, heppy go lucky orangnya...

nie la ADAM HARRIS... dapat jgak jmpa budak nie....wink3...^^,

bakal kak ipar dgn bakal adik iparnya....^^,



okey la nie je gambar yang aku ada...  mendoakan KEBAHAGIAAN orang adalah lebih baik daripada mendoakan yang bukan-bukan... jadi kita doakan yang TERBAIK untuk semua orang....INSYAALLAH... kita hanya merancang dan TUHAN yang menentukan segalanya... jadi mari la kita BERDOA untuk orang-orang di GAZA.... WASSALAM.....

Thursday, 15 November 2012

ANTARA TEMAN, KAWAN, TAULAN & SAHABAT...

SALAM....hola...^^, hari nie kan aku selongkar barang-barang lama aku dan terjumpa la buku-buku lama dan dalam buku tu ada tentang PERBEZAAN ANTARA TEMAN, KAWAN, TAULAN, & SAHABAT... so jom kita tengok PERBEZAANNYA....



TEMAN -->> seperti TISU dalam penggunaan yang paling mudah adalah untuk SAPU MULUT @ TANGAN bagi MENGHILANGKAN sesuatu yang TIDAK DIPERLUKAN... ( bila korang perlukan dia baru korang TERHEGEH3 cari dia kalau tak... tak da maknanya nak jumpa kan???? ) 





KAWAN -->> seperti ikatan PERHUBUNGAN yang terjalin sebab SESUATU KEPENTINGAN @ sebab & syarat yang berkaitan MUSLIHAT... ( mcm korg tak rapat pun dgn dia tapi disebabkan dia nie boleh tlg korg dlm sesuatu BENDA korg pun mintak tlg dgn dia tapi lepas tu uat mcm tak kenal la pe lg....ish3 )





TAULAN -->> kedudukannya LEBIH TINGGI daripada KAWAN & TEMAN... ada yang boleh di harap untuk memegang AMANAH & ada jugak yang tidak boleh diharap... ( sesiapa yang korang rasa boleh SIMPAN RAHSIA korang tu maknanya dia TAULAN korang la yea....^^,)




SAHABAT  -->> dia merupakan ORANG yang benar-benar dapat dijadikan SANDARAN AMANAH "SAH AKAN BANTU TUAN" ( bila SUSAH & SENANG dia sentiasa ada dengan korang... jgn masa SENANG je dia ada tu bukan SAHABAT namanya yea... tu kawan namanya... )





so nie jela yang aku dapat jumpa dan kongsikan dengan korang... kalau da lagi nanti aku taip lagi okeyyy... renung-renungkan dan selamat beramal....opsss tiru tag line pulak...hehehehhee daaaaaaa....WASSALAM ^^,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...