nuffnang

yang baik semuanya datang daripada ALLAH

tak semua pe yang kita mahukan kita akan dapat jadi berusahalah untuk mendapatkan pe yang kita inginkan dan kemudian barulah berserah kepadaNYA...^^
hari-hari ingat ALLAH,
INSYAALLAH...
Segala pe yang dilakukan akan diberkati...^^,

Thursday, 16 May 2013

Perkahwinan sahabatku izzati...

Assalammualaikum... hai... hola...^^,

tahun nie banyak pulak kad yang melayang-layang ke rumah aku....hehehe bukan SURAT LAYANG yea tapi kad kawin...yeahaaaaa... aik EXCITED pulak aku kan??? padahal bukan kad kawin aku...hehehe opssss okey la so bila dah dapat banyak JEMPUTAN nie kita kena la pergi kan...kan...kan... walaupun jauh...huhu demia SAHABAT tercinto ku REDAH jugak walaupun MOOD FINAL EXAM daaaaa....hahaha

yela masa kawan aku nie bagi tahu TARIKH dia nak AKAD NIKAH....perghhhh masa tu aku duk FIKIR... bila JADUAL FINAL EXAM nak keluar nie... yela aku nak bajet masa nak STUDY lagi nak pergi kenduri lagi... kan... study, study gak kenduri kena pergi jugak....aihhhh dah macam pantun pulak rasanya...hahaha...

hurmmmm lepas DRAF PERTAMA JADUAL EXAM keluar aku tengok dan BERSYUKUR sangat sebab 1st paper aku start pada hari keempat berlangsungnya FINAL EXAM.....yahoooooo ( tak yahooo sangat pun sebab kena baca buku jugak sebenarnya ....huhuhu ) lepas tu aku duk fikir aku nak pergi dekat kenduri tu macam mana ???? sebab dia buat dekat NEGERI SEMBILAN.... dekat kampung dia.... yela masa BERTUNANG dulu pon dekat situ... tapi masa BERTUNANG tu lain la citenya sebab aku balik ikut dia sekeluarga.... FIKIR punya FIKIR... aku rasa aku nak ikut CIKGU aku je... dan cikgu aku pon ON je.... huhu THANX cikgu....sayanggggggggggg tak terkira la....muaahhhhhhhhh.....hehehehe

nak dijadikan cerita malam sebelum aku nak bertolak pergi kenduri tu aku DEMAM....(T___T) mungkin sebab masa perjalanan nak balik uma aku, aku duk naik bas yang AIRCOND dia menusuk TULANG bhai.... lepas tu dekat LRT pun sama.... mak ai... mana aku tak DEMAM kejap SEJUK kejap PANAS.... haaaaa amik ko...! tapi ALHAMDULILLAH... aku kuat kan diri jugak untuk pergi ke KENDURI kawan aku tu.... yela dia 1st SAHABAT yang rapat dengan aku yang kawin kot.... gile kalau tak pergi.... huhu

aku gerak dari KL kul 10 sampai dalam pukul 12 lebih sebab cikgu aku cari HOTEL nak menginap ... dia dengan HUSBAND dia okey tido sana...bukan dengan aku... aku mesti la tido uma kawan aku tu....hehehe
sampai je sana terus MAKAN ....hohoho ATOK & WAN dia suh makan dulu... dan masa aku salam wan dia...YA ALLAH satu perasaan yang lain sangat sebab tak pernah orang yang aku jarang aku jumpa peluk aku macam aku nie cucu dia... subhanallah... bersyukur sangat.... rasa macam atok & nek aku sendiri.... hehehe perasan la plak kan???? huhu okeyyyy next lepas dah sampai tu happy kot dapat jumpa dia... ndan tolong apa yang patot je... lepas tu kawan-kawan yang lain menyusul.... EQA, AFIQAH & ALI.... tu jela kawan form 6 yang aku dapat jumpa....huhu
masa otw sesat ko....huhu

masa OTW...huhu

nak dijadikan cerita... masa AKAD NIKAH tu PALING aku tak boleh lupa....okey ceritanya macam nie... masa tu aku dan kawan-kawan yang lain dah cari PORT baik punya....haaaa JANGAN FIKIR yang BUKAN-BUKAN yeaa.... ni port nak duduk untuk tengok masa UPACARA SARUNG CICIN... kita orang dah dapat tempat dah.... lepas tu aku pon main la hp...tengah aku main hp tu tiba-tiba kawan aku nie panggil suh ikut dia ...aku dah terpinga-pinga... ( dalam hati aku pengapit ko mana??? ) setahu aku adik dia jadi pengapit... aku pun ikut jela dia dah panggil & tok imam tu suh cepat-cepat.... perghhhh sabo jela...  1st time dalam hidup aku jadi PENGAPIT masa akad nikah... sebelum nie jadi pengapit untuk PERSANDINGAN je....huhu dan perasaannya pon berbeza... kalau nak tahu macam mana perasaannya... so jadi la pengapit.... huhuhu.... ALHAMDULILLAH semuanya berjalan dengan lancar... akhirnya izzati dah menjadi isteri orang....huhu besar tanggungjawabnya sekarang.... dah tak boleh nak jumpa sangat kan yunk??? huhu anyway SELAMAT PENGANTIN BARU & SEMOGA BERKEKALAN HINGGA KE AKHIR HAYAT....AMEEEENNNN...^^,
hantaran kepada pihak lelaki...

hasil kerja kami...hehehe

tak sempat tolong achik ila uat,.,..huhu

my teacher & husband...^^,



zetty & mat...


sebelum malam berinai...

CAK LEMPONG....best tuuuu

ingat time raya je ada???? hahaha

hasil kerja kami lagi....hehehe

opssss kabur maklumlahhh guna hp je....huhu

muka kami excited dapat menepung tawar...hehehe

hari langsung....

sebelum bersanding tagkap gambo dulu hehehe

nie jela gambar yang aku sempat tangkap dengan ko yunk.... gonna miss u dear...

<3 it....
dekat atas pari-pari yang dekat bawah???? hahahaha lu pikir la sendiri....hehehe

dari kiiri aku, afiqah, uncle azman, ckgu juma, eqa & ali....

tangkap gambo sebelum balik.....

terpaksa je pari-pari tu tangkap gambo dengan aku.....ermmmmm

daaaaa WASSALAM...^^,

Monday, 13 May 2013

TetAP MeNaNtImU...


Aku menyedari telah jatuh cinta
Tapi aku tak bisa mengungkapkan
Terasa bahagiaku mencintaimu
Walaupun kau belum mencintaiku

Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi
Semakin ku bisa untuk mengerti
Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu



JODOH PASTI BERTEMU


Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah 
menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku
takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu
 jodoh pasti bertemu



Wednesday, 8 May 2013

kenangan terindah tercipta..

Assalammualaikum... hai...
lama dah tak bejemah dekat sini kan??? jemah la sangat katanya...huhu okey la sekarang nie MUSIM FINAL EXAM dekat UNISEL... huhu so mata banyak la macam mata panda hahaha study la katakan.... tapi dalam FINAL nie sempat la jugak aku menyinggah kat sini noh...huhu okey la hari nie aku nak kongsikan PENGALAMAN aku sepanjang aku hampir 3 tahun dekat UNISEL...

banyak KENANGAN sebenarnya tapi yang paling aku tak boleh lupa bila salah satu IMPIAN aku tercapai...huhu apa lagi FASILITATOR la... sebenarnya biar aku jelaskan dulu ya kawan-kawan... MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR  @ lebih dikenali sebagai MPP dan FASILITATOR bukan lah sama LEVEL... tak sama okey... FASILITATOR adalah membantu atau pemudah cara semasa ORIENTASI dijalankan... manakala MPP pulak adalah wakil PELAJAR dari dilkalangan pelajar untuk menyuarakan HAK kita sebagai PELAJAR di sesebuah UNIVERSITI... dulu aku pun ingat FASI & MPP tu sama al-maklumlah sebab kebanyakkan yg jadi FASI dlm kalangan MPP... tapi sebenarnya tidak... FASILITATOR juga boleh di kalangan pelajar biasa... jadi jangan la ingat bila seseorang tu jadi FASILITATOR dia juga adalah MPP ya kawan-kawan...^^,

so sekarang dah jelas dah PERBEZAAN FASI & MPP??? kalau tak jelas boleh jumpa saya terus....hahaha...okey la masa aku 1st time jadi FASI... bermula MEI 2012... macam tak PERCAYA... sebab aku dengan kawan aku saja cuba last-last dapat ko....huhu ALHAMDULILLAH... aku dapat tugasan untuk menjaga adik-adik baru di hostel... dah la ketua aku lelaki okey... dan kena kerja berpasangan... pengalaman kali kedua pulak aku dapat jadi DISIPLIN....perghhhh muka kena KETAT daaaa kalau tak HABIS....hahahaha yela dah nama DISIPLIN... tak bole bergurau senda sangat...huhu... kali ketiga pulak PALING....PALING...PALING... aku tak sangka masa dapat tugasan... aku dapat jadi.... PROTOKOL....perghhhhh bagi aku PROTOKOL paling susah kot.... sebelum nie aku ambil tak kisah je...bila dah dapat nasib baik la dapat seorang KETUA yang SEMPOI dan SENTIASA membantu... masa PROTOKOL nie la aku kenal ramai orang... aku dapat kenal dengan EN.AFIF yang banyak membantu PROTOKOL... dayah, shaq, sai, dan yang paling penting mesti la ketua aku RAMMY....huhuhu
kali keempat pula still lagi diberi KEPERCAYAAN dalam bidang PROTOKOL... dan kali nie berbeza sebab KETUA aku 1st time PEREMPUAN okey...! mula-mula tu takut jugak tapi...ALHAMDULILLAH... dia okey dan banyak bagi tunjuk ajar... sedikit mencabar masa jadi PROTOKOL masa tu sebab ada dugaan sedikit tapi... syukur dapat diselesaikan...^^, next pulak lagi sekali aku TERKEJUT bila aku dapat tugasan yang agak berat bagi aku...sebab... aku dapat jadi TIMBALAN SETIAUSAHA, TIMBALAN BENDAHARI & EXCO PROTOKOL...perghhhh banyakkan???? GILA KUASA.... GILA KAN KAU.... hahahaha tiba-tiba MENYANYI pulak aku...opsssss hahahaha masa dapat tau aku kena jadi 3 exco tu perghhhh macam tak PERCAYA.... yela 1st time kot jd TIMBALAN S/U pastu banytak merangkap nasib baik aku tak merangkak....hahahaha tapi ALLAH tu maha ADIL... ALHAMDULILLAH aku dapat melaksanakan tugas yang diberi walaupun da kekangan kadang-kadang... terima kasih kepada semua yang membantu aku...huhu sayang korang....muaaaahhhhhh.... hihihii

okey la panjang sangat aku bercerita kali nie sebab aku RINDU sangat dekat semua FASILITATOR MINGGU TEKAD SISWA...kenangan terindah bagi aku... bak kata seorang adik nie... " walaupun ramai adik-beradik tapi kadang-kadang kita SERAPAT seperti dalam KELUARGA FASILITATOR nie..." memang betul apa yang dikatakan dia... sebab aku turut rasai... buktinya sehingga sekarang kami masih lagi berhubung walaupun ada yang diantara kami yang dah habis belajar... pengalaman di FASILITATOR MINGGU TEKAD SISWA akan sentiasa diingatan dan di hati...in sha ALLAH... kalau ada rezeki lagi kita bersatu kembali... apa-apa pun UKHWAH kita akan kekal sampai bila-bila okey ...in sha ALLAH..^^,






setiap cabaran yang datang itu mengeratkan lagi UKHWAH kami... suka & duka kami lalui bersama...  mereka selalu ada...setia menunggu dan menjadi SAHABAT... semoga berjaya semua SAHABATKU...^^,
daaaa WASSALAM....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...