nuffnang

yang baik semuanya datang daripada ALLAH

tak semua pe yang kita mahukan kita akan dapat jadi berusahalah untuk mendapatkan pe yang kita inginkan dan kemudian barulah berserah kepadaNYA...^^
hari-hari ingat ALLAH,
INSYAALLAH...
Segala pe yang dilakukan akan diberkati...^^,

Tuesday, 26 February 2013

SOAL HATI...

Assalammualaikum...

hola... agak lama aku dah tak berjemah di sini kan??? hehehe sibuk sikit la sebab sem baru nie second last sem aku...(korg faham tak apa yang aku cuba sampai kan nie??? huhu ) maksudnya lepas nie aku ada lagi 1 sem dan lepas tu PRAKTIKAL.... in sha Allah...^^,

okey la hari nie aku nak bercerita soal hati... apa SOAL HATI!!!! yea, yea, yea... kalau dah pasal hati nie macam-macam la kan... bagi aku pulak... memang senang kita nak jaga hati orang tapi kalau hati kita sapa nak jaga??? kadang-kadang TERLAMPAU jaga hati orang... sampaikan kita TERLUPA menjaga hati kita... sedar-sedar je HATI kita dah PARAH.... perghhhh sakit wei... tapi kita jugak perlu ingat ALLAH sentiasa dengan kita walau apa pun yang terjadi... rawat lah HATI kita dengan sentiasa BERSELAWAT, ZIKIR dan amalan-amalan yang boleh membuatkan hati kita TENANG...

mudah je kan??? tapi selalunya nak melakukan tu yang susah bukan??? ITS up to you dear...^^, so buatlah apa yang boleh MENGEMBIRAKAN hati kita... bagi aku MENGEMBIRAKAN orang di sekeliling kita adalah penting... terutamanya... IBU BAPA kita, yang penting FAMILY kita la.... kawan-kawan... sepupu sepapat dan seangkatannya la.... yang penting orang yang lebih tua kita perlu hormati dan sayangi... hati mereka lebih mudah tersentuh dengan kata-kata ataupun perbuatan kita... so berhati-hati sebelum melakukan sesuatu okey...^^,

bukan kah melihat senyuman orang yang kita lebih sayang lebih penting... so moh la kita buat hati ibu bapa kita gembira dengan kita bukan berduka lara okey! tak mau uat mcm tu okey kawan-kawan! hehehe....
anyway tengah update nie tiba-tiba rasa rindu pulak kat FAMILY aku... walaupun orang kata dekat je RUMAH aku dengan tempat belajar nie... tapi bagi aku jauh jugak.... dah la aku tak boleh nak balik nak dekat 1 BULAN... sebab setiap hari sabtu ada kelas ganti.... (T___T) kena lah berkorban untuk mendapatkan apa yang terbaik dalam hidup bukan??? (tak pe la FZ sekejap je tuuuu )

okeyyy la tak mau sedih-sedih... buat mood spoil je.... huhu anyway sampai sini jela aku kongsikan cerita aku huhu nanti aku update lagi jika ada apa-apa okey... huhu daaa wassalam...

P/S : Kadang-kadang nak gembira kan orang lain sangat senang.. Tapi kadang-kadang nak gembirakan hati diri sendiri sangatlah susah...




Saturday, 23 February 2013

yang bertakhta

biarku menjadi insan pertama
bisikkan asmara pada dirimu 
biar tanpa kata bagai pujangga
aku harap kau hargai...

ku disini mencintaimu tanpa ragu hingga akhir nanti
hanyalah diriku setiap menghulur kasih 
terus bertakhta lagi 
dalam rindumu....

kau tinggalkan aku kesan mendalam
jadi tak menentu asyik merindui
hanya aku sahaja bisa fahami
hebat cinta dialami...


ku disini mencintaimu tanpa ragu hingga akhir nanti
hanyalah diriku setiap menghulur kasih 
terus bertakhta lagi 
dalam rindumu....


meronakan mimpimu untuk selamanya
telah terukir nama berdua bahagia
tercapai impian memiliki oh dirimu...


hanyalah diriku setiap menghulur kasih 
terus bertakhta lagi 
dalam rindumu....

sesungguhnya

terus bertakhta dalam rindumu....

Wednesday, 13 February 2013

port dickson again!

Assalammualaikum...

hai heart chart... sihat ke??? hope so sihat la kan.... huhu okey la bila ada je musim cuti PERAYAAN nie so ada la cuti untuk aku merehatkan badan dan minda ku ini... ewaahhhh ayat aku tak menahankan??? hahaha so cuti aku seminggu je sebab cuti mid term... tu pun nasib baik pihak U aku baik hati bg cuti SEMINGGU dan midterm kita org awal sikit la... jadi lepas nie NO MORE MIDTERM! hahaha padan muka aku kan??? huhu


so bila dah diberi cuti nie... mood: HAPPY laaaaaa apa lagi kan... mana tak nya kan... dah penat selama 4 MINGGU berhempas pulas dgn KELAS yg agak PACK tak terkata... tak pernah aku rasa mcm nie wei.... sem 1 pun byk SUBJEK jugak tapi ntah la... nie la CABARAN yg perlu aku sahut bukan??? huhu semakin nak AKHIR-AKHIR sem nie semakin aku AKTIF dgn pelbagai aktiviti... aku pun tak tahu kenapa aku jadi mcm tu.... tapi jgn risau... IN SHA ALLAH... aku tau mana yg patut didahulukan dan dikemudiannkan....huhu


okeyyy la terlampau banyak pulak aku berceloteh dekat atas nie kan... sorry la yea... al- maklumlah dah lama tak meluahkan perasaan nie la jadinya... hehehe...okey la... selalunya kalau START CUTI orang yg akan balik AWAL mesti la aku... TETAPI... untuk TAHUN nie.... jgn HARAPLAH aku nak balik AWAL yea... mana tak nya... kelas aku pun last hari JUMAAT pukul 9.00PM... what??? yeaaa 9.00pm...(T___T) nak tak nak aku kena la balik keesokkan harinya... so esoknya aku bangun awal jugak walaupun mlm tu aku tidur pukul 3.00 am! hahaaha PENANGAN ON9 la pe lg kan??? huhu so packing brg sikit then dlm pukul 8.00am dah gerak... tak jammed pulak... sampai dekat rumah sepupu aku pukul 9.30am... sampai2 je terus pergi PWTC okey!... jalan-jalan jap beli hadiah untuk birthday tunang abgngah kita org then lepas tu... gerak balik untuk pergi PD.... yehaaaaaaa....


dlm perjalanan tu mula la kan teringat KENANGAN-KENANGAN lalu...hehehe bukan apa selalu jugak la pergi PD nie tapi selalu duduk kat tempat yg sama tapi kali nie lain sikit... tu yg EXCITED semacam nie.... hehehe sampai-sampai je kat PD tu... kami mencari jalan ke PNB ILHAM RESORT... perghhh dalam gilee kawasan dia... tapi bila dah sampai pergghhhhhh sekali lagi terpegun... CANTIKKKK tempat dia... tak caya tengok nie....
















cantik kan??? huhu so kalau nak BERCUTI boleh la ke sini...huhu okey laaa sampai sini jela yea.. aku dah ngantok mau tidur nie... hehehe... daaa WASSALAM....

P/S : SEBELUM TIDUR.. BACA DOA UNTUK IBU BAPA KITA, SELAWAT KE ATAS NABI, BACA 3 QUL, AYAT KERUSI, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH & MEMAAFKAN SEMUA ORANG... ^^,












Tuesday, 12 February 2013

bersabarlah

di setiap jalan ada yang berliku
di setiap kebaikan pasti ada kelebihan
di setiap keburukkan pasti ada kelemahan
di setiap persoalan ada jawapannya
di setiap perbuatan ada balasannya
namun 
ingatlah disetiap apa yang berlaku pasti ada HIKMAHNYA...


Tuesday, 5 February 2013

ORANG BILANG

Kamu bilang padaku
Bahwa kamu benar sayang
Kau bilang aku
Kau akan selalu sayang
Dan kamu bilang
Aku cinta kamu sayang

Kamu bilang padaku
Bahwa kamu benar cinta
Kau bilang aku
Kau akan selalu cinta
Dan kamu bilang
Aku sayang kamu cinta

Tapi orang bilang
Katanya kamu enggak sayang
Orang bilang
Katanya kamu enggak cinta
Orang bilang
Tentang kamu orang bilang

Sekarang kamu bilang
Bahwa kamu paling sayang
Sekarang bilang
Bahwa kamu paling cinta
Sekarang bilang
Aku siap mati sayang…

Kamu bilang padaku
Bahwa kamu benar sayang
Kau bilang aku
Kau akan selalu sayang
Dan kamu bilang
Aku cinta kamu sayang

Kamu bilang padaku
Bahwa kamu benar cinta
Kau bilang aku
Kau akan selalu cinta
Dan kamu bilang
Aku sayang kamu cinta

Tapi orang bilang
Katanya kamu enggak sayang
Orang bilang
Katanya kamu enggak cinta
Orang bilang
Tentang kamu orang bilang

Sekarang kamu bilang
Bahwa kamu paling sayang
Sekarang bilang
Bahwa kamu paling cinta
Sekarang bilang
Aku siap mati sayang…

Tapi orang bilang
Katanya kamu enggak sayang
Orang bilang
Katanya kamu enggak cinta
Orang bilang
Tentang kamu orang bilang

Sekarang kamu bilang
Bahwa kamu paling sayang
Sekarang bilang
Bahwa kamu paling cinta
Sekarang bilang
Aku siap mati sayang…


P/S : rindukatFMTS...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...