nuffnang

yang baik semuanya datang daripada ALLAH

tak semua pe yang kita mahukan kita akan dapat jadi berusahalah untuk mendapatkan pe yang kita inginkan dan kemudian barulah berserah kepadaNYA...^^
hari-hari ingat ALLAH,
INSYAALLAH...
Segala pe yang dilakukan akan diberkati...^^,

Saturday, 15 June 2013

FMTS JODOH PASTI BERTEMU

Assalammualaikum & salam sejahtera semua...^^, 




hai... agak lama kita tak berkongsi cerita so hari nie aku ada masa terluang dan mood nak menaip tu sampai so apa lagi... aku nak berkongsi cerita la...huhu kalau korang perasan kat BLOG aku nie banyak dah aku ceritakan pasal " FASILITATOR MINGGU TEKAD SISWA (FMTS)" mesti korang dah bosan kan??? tapi aku tetap nak cerita gak sebab bagi aku setiap FMTS berbeza dan banyak cabaran yang telah kami lalui... 

okeylah untuk yang kali nie sangat berbeza dan mencabar... mana taknya selalunya kami akan ada INDUKSI selama seminggu tapi kali nie hanya dalam 3 hari je... tapi best jugak... INDUKSI tu kursus la yea.... huhu 1st day kita orang daftar pada 3hb jun jam 3 ptg hingga 6 ptg pendaftaran kami... lepas tu malam dah start sesi ice breaking... yang aku terkejutnya adalah... abg hudzrul pun ada... yela dia dulu penah jadi fasilitator aku masa aku orientasi dulu tapi sekarang kami boleh menjadi kawan seperjuangan....(wah ayat aku tak menahan btol....hahaha ) okey lepas tu keesokkan harinya kami pergi ke BUKIT CERAKAH untuk aktiviti seterusnya... seronok sangat dapat pengalaman baru... main lumpur bagai la kan... tapi semua itu lah yang telah membuatkan kami seperti family... apa yang penting KERJASAMA....hihi

dan paling aku tak boleh lupa masa " MALAM PENUTUP" kami fasilitator dapat TABIK HORMAT dari adik-adik.... terharunya.... kalau intake APRIL... dorang naik ke pentas bersalam dengan kami.... intake JANUARI pulak dorang menari bersama "ORANG BILANG"....kan aku dah kata setiap MTS itu berbeza...huhuhu

okeyla malas nak bercerita panjang... jom kita lihat gambar... orang kata dari gambar boleh menceritakan segala-galanya.... hope so ....huhu
nie pulak dari dalam sawah ke atas jalan still buat pipe balancing.... terbaik bohhhh....huhu


nie la hari kejadian dimana muka kami SUNBURN!!! huhu sunburn pon sunburn la janji bersama2....huhu
-->> dekat bawah nie pulak gambar semasa projek PULAU IMPIAN...^^,
sesi lawatan VVIP ke PULAU METROJAYA kami....huhu


pertanian adalah salah satu sumber di pulau kami....

untuk belia pun ada....jgn risau hihi



apakah yang mereka bercerita tu???? huhu






-->> yang gambo dekat bawah nie pulak dulu mereka fasilitator kami tapi sekarang mereka kawan kami...^^,
nie kak masitoh...^^,




sebenarnya banyak lagi gambar.... korang boleh singgah ke https://www.facebook.com/media/set/?set=a.265499566922732.1073741827.100003880724723&type=3..... da gambo lagi.... huhu okey la di kesempatan ini aku jugak ingin memohon maaf dan banyak berterima kasih kepada semua fasilitator yang banyak memberikan pandangan dan membantu semasa hari kejadian.....hehehe dan di samping ini jugak aku ingin menyatakan bahawa kami FASILITATOR ini membuat kerja tanpa ada GAJI.... terkejut jugak aku bila ada yang mengatakan FASILITATOR JANGAN MAKAN GAJI BUTA.... walhal kami tiada gaji... kami hanya cuma untuk membantu adik-adik yang baru untuk memberi pengalaman kami.... sesungguhnya kami juga pernah mengalami apa yang korang alami.... malah kami ORIENTASI selama 8 HARI.... kami tak merungut...kami tak bising jika kena denda sebab kami tahu SALAH kami... jadi sepatutnya korang BERSYUKUR sebab orientasi korang selama 3,4 @ 5 hari je.... BERSYUKUR la dengan apa yang ada.... 

-->> yang baik datangnya dari ALLAH dan kekurangan itu dari kami manusia biasa ini.... maaf jika andai kata ada yang terasa hati mahupun tak puas hati dengan apa yang kami lakukan.... sesungguhnya kami cuba melakukan apa yang kami mampu..... daaaa wasssalam....^^,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...