nuffnang

yang baik semuanya datang daripada ALLAH

tak semua pe yang kita mahukan kita akan dapat jadi berusahalah untuk mendapatkan pe yang kita inginkan dan kemudian barulah berserah kepadaNYA...^^
hari-hari ingat ALLAH,
INSYAALLAH...
Segala pe yang dilakukan akan diberkati...^^,

Thursday, 22 March 2012

OH KEK!^^,

Salam semua...^^, tiba2 rasa nak mkn kek plak...huhu korg suka mkn kek pe??? CHEESE CAKE ke @ BLACKFOREST kek ke @ kek COKLAT  MOISS ke??? pe2 jela janji kek kan??? huhu okey la hari nie CENDANA FZ nak kongsi RESEPI okey... RESEPI KEK BATIK jela yg CENDANA FZ tau hehehehe yg kek lain tau mkn jela jwbnya...huhu

RESEPI KEK BATIK....^^,
BAHAN2NYA ADLH....
-->> 1 BUTTERCUP
-->>  MILO PAKET KECIL (2OOG kot klu xslap huhu)
-->> 1 TIN SUSU PEKAT F&N (Tin kecil)
-->> BISKUT MARIE 1 PAKET @ IKUT CITA RASA NAK BNYK NE...
-->> 1 BIJI TELUR...

CARA-CARANYA...
-->> panaskan BUTTERCUP sehingga cair
-->> masukkan SUSU PEKAT F&N mengikut cita rsa korg if nak manis ubuh semua sekali klu x separuh pun k dah la...huhu (kene jga kshatan tu), kacau sehingga sebati okey!
-->> kemudian masukkan MILO sedikit demi sedikit & kacau lagi sehingga sebati...
-->> masukkan TELUR & kacau lg...
-->> laslty baru la masukkan BISKUT MARIE yg di patah2 kan & masukkan ke dlm bahan2 tadi
-->> kacau semua tu pas tu masukkan ke dalam acuan kemudian ratakan sehingga PADAT dlm bekas tersebut...lepas tu biarkan sehingga SEJUK seketika... kemudian barulah MASUKKAN KE DALAM PETI SEJUK...
-->> sedia di hidang la lepas tu....NYUM3...^^,

inilah hasilnya...hehehe^^,

 SELAMAT MENCUBA YEA ..(>____<)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...