nuffnang

yang baik semuanya datang daripada ALLAH

tak semua pe yang kita mahukan kita akan dapat jadi berusahalah untuk mendapatkan pe yang kita inginkan dan kemudian barulah berserah kepadaNYA...^^
hari-hari ingat ALLAH,
INSYAALLAH...
Segala pe yang dilakukan akan diberkati...^^,

Tuesday, 20 March 2012

dugaan itu mematangkan kita...

Salam...hai semua...^^, mood nak menaip sampai lg so da la bnda nak di kongsikan disini huhu ok la pe yg korg rasa bila pelbagai dugaan yg dtg ??? mesti da yg rasa pe salah aq smpai jd cm nie???  knapa aq yg kene trima suma nie??? bla,bla,bla... dan byk persoalan yg berada di minda kan??? hehehe pnjam lirik lagu tu kjap huhu tapi korg msti xperasan yg sebenarnya DUGAAN itu mengajar kita pelbagai ERTI... 

ia mngajar kita erti KESABARAN, KEREDHAAN, KEHIDUPAN YG SEBENAR & LAIN2 LAGI... mmg la selalunya kita akan rasa trtnya2 pada mulanya tapi bila kita dpt hadapi semua tu kan kita akn rasa semua tu  pngalaman yg  MENDEWASAKAN kita... tiba2 aq teringat kat org2 yg byk bg kata2 semangat kat aq dulu trutamanya masa FORM6 dulu okey! masa FORM6 dulu boleh dikatakan sesuatu yg bkn aq impikan pun.... xpernah TERLINTAS KAT FIKIRAN aq yg aq akn masuk F6 tu... tapi itu takdirku... aq terima seadanya...

rupa2nya da hikmah aq masuk F6 tu... aq dapat jmpa kwn sekolah rendah aq lik iaitu MILA ... aq gak dpt kwn2 baru yg lain... dan pengalaman yg aq xleh lupa ialah dpt mngenali seorg ckgu yg amat SPORTING bkn shj mrangkap ckgu kpd aq tp mnjadi KWN gak kpd aq & IZZATI...(etec)...miss korg...(T__T)
masa F6 tu la mmg DUGAAN yg byk bg aq sebab kalau aq x masuk F6 mngkin aq xkan dapat kenal dgn korg semua kan??? huhu F6 nie gak membuatkan aq tahu pe kelebihan aq & kekurangan aq... aq tahu aq bkn sempurna tapi aq hanya manusia biasa yg sering akn melakukan kesilapan & melalui KESILAPAN itu aq cuba utk memperbaiki kekurangan diriku ...INSYAALLAH

sekarang SYUKUR ALHAMDULILLAH aq HAPPY ngan kehidupan aq skrng walaupun kadang2 aq akn TERINGAT kisah lalu tapi aq cuba utk MELUPAKANNYA... biarlah dulu org sering kata mcm2 sal aq walhal bnda tu x btol... aq xkisah kalau cte sal aq tp TOLONG JGN LIBATKAN PARENTS aq mmg aq PANTANG btol kalau org uat cm 2! kalau korg pun mesti xsuka kan kalau org MENGATA PASAL PARENTS korg??? so FIKIR dulu sebelum MELAKUKAN SESUATU OKEY!
okey la pjg sgt dah aq brceloteh nie... lain kali kita story3 lg deh...heheheh... daaa wassalam...^^,


2 comments:

  1. yup. mematang kan kita dan kita dh jadi seorang wanita skrg. tahniah! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...